7 Ocak 2009 Çarşamba

Gerçek Arkadaşlık

Klasik bir üvinersite yaşantısından farkızdı hayatı. Kendisi ile birlikte toplam 4 kişi beraber kalıyorlardı aynı evde.. Herşeyleri ile beraber yaşıyorlardı üç oda bir salonlu evde.. Kendilerince mutluydular.. Birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir şekilde yaşayan ve üniversite hayatının bütün zorluklarını yaşamamak için uğraşan 4 gençti bunlar..

Bir dönem vizeleri bitmek üzereydi.. Onların okuduğu okulda vizelerden sonraki ilk hafta bütün öğrenciler kendilerinde tatil yapar, okula gitmezdi.. Bu duruma hoclarıda alışmış ve yoklama denen şeyi sorun haline getirmiyorlardı.. Henüz vizelerin bitmesine son bir gün vardı ki bu tatsız olay yaşandı..

Cenk ile Burak bir akşam yemeğinden sonra her zamanki gibi bir arkadaşlarının evine doğru yola çıktılar.. Burak gittikleri arkadaşlara sürekli giden birisiydi.. Cenk ise ne zamandır hiç uğramıyordu. Burak ile birlikte gideyimde arkadaşları bir göreyim düşüncesi ile yola çıktı.. İkisi birlikte arkadaşlarına gittiler, kapıyı çaldılar, eve girdiler... Eve gidiklerinde normalde görmeye alışık olmadıkları bir şeyle karşılaştılar.. Bildiğiniz gibi öğrenci evleri biraz dağınık olur. Arkadaşları kendi evlerini temizlemişlerdi.. Cenk fazla dolaşmadan direk bir odaya girdi ve arkadaşları ile muhabbete ve eğlenmeye başladı. Burakda odaları gezmeye başladı.. Burak'ın duyduğu "Koşun! Acele edin! Bez parçası getirin.." cümleri onu aniden sesin geldiği yere sürükledi.. Burak gördüklerine inanamadı.. Ev arkadaşı Cenk'in bacağından oluk oluk kan akıyordu ve herkes Cenk'in bacağından akan bu kanı durdurmak için uğraşıyordu..

Hemen birisi "Acil bir araba bulun! Hastaneye yetiştirmemiz lazım çocuğu!" dedi.. Burak hemen koşa koşa evden çıktı ve tanıdığı bir kişiden yardım istedi.. O da hemen geldi.. Burak, Cenk ve bir arkadaşı.. Üçü bilikte hastanenin yolunu tuttular.. Cenk'in bacağına arabada olan üçüncü çocuk yanlışlıkla bıçak saplamıştı.. Ama gerçektende bu bir yanlışlık.. İstenilerek yapılan bir şey değildi.. Bunu Cenkde çok iyi biliyordu.. Cenki en yakın hastaneye getirdiler. Orada müdahele yapılamayınca merkezdeki bir diğer hastaneye ambulans ile devam edildi.. Merkezdeki hastanede hemen acil müdahale yapıldı ve Cenki bir odaya alarak yatırdılar.. Burak ve diğer arkadaşıda Cenkin odasında o gece sabahladılar.. Cenkin vize sınavları bitmişti.. Burak ve diğer arkadaşının o gün son vize sınavı vardı.. Sınava girmeliydiler.. Diğer arkadaşı gündüz olunca sınav için okulun yolunu tuttu.. Burak Cenki bırakıp gidemedi sınavına. Cenkin gerçektende çok yardımda ihtiyacı vardı. Ayağa dahi kalkamıyordu.. O sıralarda da öğrenci bursları yattığı için Cenk'inde Burak'ında cebinde gereğinden fazla paraları vardı..

İki gün iki gece beraber kaldılar hastanede.. Hastaneye geldikleri gecede polis onların ifadelerini almıştı.. Hatta eve dahi gitmiş ve evdeki herkesi toparlayıp onlarında ifadelerini almışlardı.. Sorunsuz bir şekilde bu olaydan sıyrılmışlardı.. Burak Cenk'ide alarak hastaneden ayrılacaktı.. Yalnız Burak'ın en çok büyük bir sonunu vardı.. Vizeye girememişti.. O derste bölümünün en önemli derslerinden ve dersten kalırsada okulu uzayacaktı.. Çok riskli bir vizeyi kaçırmıştı.. Doktorlardan bilgi aldı ama malesef onlar hiçbir şekilde yardımcı olamadı.. En azından refekatçı kaldığını gösteren bir belge dahi alamadı..

Burak hastane masraflarını ödeyerek Cenki aldı ve hastaneden çıktılar. Hemen gerekli ilaçlarıda aldı.. Ardından da evin yolunu tuttular beraberce... Burak arkadaşına üzüldüğü kadar giremediği vizeyide düşünüyordu.. Okula gitti hocalarıyla konuştu.. Hocaları ile arası iyiydi. Tanıyorlardı onu ama hiçbir şekilde yardımcı olmadılar.. Burak sonuç olarak o vizeye asla giremedi..

Final zamanı geldi çattı.. Burak deliler gibi o dersin finaline çalşıyordu.. Cenkde Burakın giremediği vizesi için üzülüyordu.. Burak finale çok iyi hazırlandı. Final sınavından yüksek not alarak şartlı geçiş durumuna düştü.. Ortalamasıda yüksek olduğu için o dersten kalmadan sıyrılmıştı.. O kadar çok sevindi ki.. Sonuçta okulu uzamamış, dersten geçmiş ve hemde arkadaşı sağlığına kavuşmuştu..

(şarkı başlarda biraz kötü ama sonra düzeliyor..)


9 yorum:

  1. güzel bir arkadaşlık örneği ve sorumluk alma örnek davranışlar

    YanıtlaSil
  2. Güzel hikaye
    Bu arada bizim finallerede 4 gün kaldı.

    YanıtlaSil
  3. benimde 4 günüm var,sinirim bozuluyor finalleri hatırlayınca:(

    YanıtlaSil
  4. iyi niyetli olana Allah da yardım eder zaten. helal olsun burak, delüğanlı adammışsın dostum :P

    YanıtlaSil
  5. tatlıya bağlanması güzel..

    YanıtlaSil
  6. Yaşanmış bir olay ve sen çok güzel kurgulayıp anlatmışsın(gerçek olaylar da bir kurguyla anlatılır).
    Dolayısıyla yaşanmış olayları iyi anlatan biri ya da güzel bir öykücü olabilme potansiyelin yüksek..
    Çok buruk bir hikayeymiş..Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. muharrem(murat), evet iyi bir arkadaşlık örneği hocam..

    Orjinal Delikanlı, vizelerinde başarılar :D bol bol okey, batak oyna hacı :D salla dersleri :D geçersin her türlü..

    rahat yazar, sanada başarılar.. umarım iyi geçer vizeler.. sende bol bol oyun oyna :D en azından arada bi oyna kafanı dağıtmak için. hep ders nereye kadar..

    bi dost, iyi niyetli olmak... evet olay bu..

    Serdar Kocaoğlu, o kaday şey oldu bırakında tatlııya bağlansın yaw :p

    Zeugma, yakında boy boy romanlarım olcak desene :p ben ble iyim ya. yazar olmak zor ama yazdılarımı birleştirsem neden olmasın ? :p

    YanıtlaSil
  8. öğrencilik yıllarımı özledim :(
    Gerçi temizlik konusunda takıntılı olduğum için üniversitede hazırlıktan sonra hiç ev arkadaşım olmadı :))) ama hiç yalnızda kalmadım evde en az 3 kişi olurdu :)) Allahtan boyle hastanelik durumlar yaşamadık. bizde genelde gecenin bi köründe hadi abuk subuk giyinin eğlenmeye gidiyoruz tarzı geyikler olurdu :)))
    ahhh gençlik ahhh dermişimmmmm :))

    YanıtlaSil
  9. tugbisimm, bizim evdede en tenbel bendim :D aslında öyel tembel değilim ama bazen pc ye oturdm mu kalkamıyordum. temizlik konusunda da bendne iyisi yoktu.. tuvaleti nasıl temizlerdem.. hep ben temizlemiştim 2.sınıftayken :D :D

    YanıtlaSil