28 Haziran 2009 Pazar

Sevgili sinema severler için...

Blogumu takip eden kitle. Size sesleniyorum. Bu kitle blogun sağ tarafındaki sinema severler alanında her ne kadar 94 kişi görünsede aslında o kadar kişi yorum dahi yazmıyor. Yazsa zaten onaylamaya yetişemeyeceğim kesin.

Blogumun sağ alanında RSS Abonesi Olun! başlıklı bir yer var. Üstelik dikkat çeksin ve gözünüze batsın diye oradaki yazının rengini kırmızı yaptım. Görüyorum ki hiç kimse şeyine bile takmamış. Bu durumu doğal karşılarım. Takip etmek zorunda değilsiniz. Ama ben şöyle düşünüyorum. Bir blogu takip ediyorsanız ona karşı vefalı olmak zorundasınız. Vefadan kastımda şu. Sürekli okuyarak düşüncelerinizi belirtmelisiniz. Ben sevdiğim birçok bloga düşüncelerimi yazmaktan çekinmem. Kendi düşüncelerimi yazarım Bery'nin değil. Bu da bana huzur verir. "Evet, bende birşeyler söyleyebildim" diyebiliyorum. (iyi ya da kötü)

Hal böyle olunca da bende sizin blogumun RSS yayınına abone olmanızı rica ediyorum. Bunun bana bir kazanç sağladığı ya da bir yerimin eksildiği-azaldığı yok. Kısaca RSS nedir onuda söyliyeyim bir kaç cümle ile. RSS; bir web sitesindeki güncellemeleri takip etmeniz için oluşturulmuş muazzam ve paha biçilemeyen bir araç. Web işleri ile ilgili olmadığınız için bu bilgi sizin için uygundur diye düşünüyorum. Sağ alandaki bu abone sayısı sinema severler alanındaki gibi fazla olursa mutlu olacağım. Çünkü başka mekanlarımda yüksek sayılar görmeye alıştığım için burası canımı sıkmıyor değil. Çok zor değil. Blogun en üstte adının yazılı olduğu yerin sağ tarafındaki kare şekline tıklayın. Aynı zamanda bu hemen soldaki resime tıklayarakta abone olabilirsiniz. Yandaki resime tıklayarak aşağıdaki adım ile devam edin.

Daha sonrasında karşınıza tamamen Türkçe bir sayfa çıkacak. O sayfadanda aşağıdaki resimde göründüğü gibi Hemen abone ol butonuna basın. Ondan sonrasında gerekli işlemleri yapabilirsiniz zaten. Bütü bu işlemlerden sonra abone olmuş oluyorsunuz. Rakamda kendiliğinden artır. Siz abone oldukça artıyor.

Bu şekilde abone olursanız sevinirim. İlk satırlada da söylediğim gibi. Abone olmak zorunda değilsiniz. Fakat abone olursanız sevinirim sadece. Derim ki "blogumu gerçekten seven xx kişi var." Sevincim daha fazla artar.

***

Abone işlemlerini anladınız ve abone oldunuz sayıyor ve başka bir konuya kısaca parmak basmak istiyorum.

Bugün facebook'u hayatım boyunca olmadığı kadar çok sevdim. İzmirdeki ilkokul arkadaşlarımın çoğuna ulaştım. Aslında çoğu değil ya. 6-7 tanesine diyebilirim. Kendisine şeker alınmış çocuklar gibi sevindim diyeceğim sizde inanın. Çünkü sevindim. Arkadaşlarımı özledim.


İzmir'in kızları meşhur diye boşuna dememişler. İlkokuldaki kız arkadaşlarımda manken gibi olmuşlar. Hepsini görmedim ama gördüklerim öyleydi. Allah sevdiklerine bağışlasın ve nazardan saklasın. Ben bu "İzmir'in kızlarının meşhur olması" olayınıda kendimce onaylamış oldum. Gerçekten öyle.

Görüşmek üzere. Sizleri seviyorum.

9 yorum:

  1. Benim yer imlerimdesin..:)) ama o 1, 2 olmadı...

    YanıtlaSil
  2. zaman içerisinde yükselir o sayı. hemen bir anda olmaz. bende şüpheye düştüm dün "acaba bir yerde yanlışlık mmı yaptım da artmıyor sayı" diye. şimdi görüyorum ki sorun yok.

    YanıtlaSil
  3. "Bir blogu takip ediyorsanız ona karşı vefalı olmak zorundasınız. Vefadan kastımda şu. Sürekli okuyarak düşüncelerinizi belirtmelisiniz. Ben sevdiğim birçok bloga düşüncelerimi yazmaktan çekinmem."
    Benim de izleyicilerim arasındasın ama ne yorum gördüm ne başka bir şey.
    hımmm demek ki izlediğin ama sevmediğin bloglar arasındayım!!!

    YanıtlaSil
  4. adresimi degistirdim bery;
    http://pseudopollyanna.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. tugbisimm;
    abone olduğum birçok blog olduğu göz önüne alınırsa her bloga yorum yazma işlemimde ona göre uzayabilir.

    Pseudo.Pollyanna;
    tamam.

    YanıtlaSil
  6. Bery, benim takibimde 183 blog var. O bakımdan iade-i ziyaretlere ağırlık verebiliyorum.
    Anlatabildim mi?

    YanıtlaSil
  7. Zeugma;
    sen haklısın. anladım seni. zaten bende olabildiğince yorum yazmaya çalışıyorum. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Hımm... Ben de böyle bir yakarışta bulundum. Hem de 3.000 kişiye ama ger dönüş 30 kişi kadar falan oldu sanırsam. :)

    Sen eğer insanlara ulaştığını düşünüyor ve hissediyorsan bırak yorum yazmasınlar. Ben kendimi öyle kandırıyorum. :)

    YanıtlaSil
  9. immortALance; her türlü olsun aslına. pek fark etmior.

    YanıtlaSil