2 Mart 2009 Pazartesi

Kötü Alışkanlıklar ve Dostum..

Dobiden ayrıldıktan sonra kendimi boşlukta hissetmeye başladım. Hiç böyle bir duruma düşmemiştim. Her sabah "günaydın" mesajı gönderdiğim ama şuanda göndereceğim birisi yoktu hayatımda. İlk birkaç gün çok sinirlendim ve kızdım dobiye ama şuanda hiçbirşey demiyor ve onun hakkına hiçbirşey düşünmemeye çalışıyorum.

Dobiden sonra bıraktığım sigarayada başladım. Hemen hemen 2 senedir sigara kullanıyordum 5 ay önce felan bıraktım. Bıraktım dediğimde arada bir arkadaşlarıma buluştuğumda içerdim bi kaç tane. Şimdilerde ise bi paket alıyor ve hemen hemen 5-6 günde bitiriyorum. Eskisi gibi fazlada içmiyorum. Belkide komple başlar yine içmeye devam ederim :S Sigarayı bi yönden seviyor bir yönden sevmiyorum. İçince öyle rahatlıyorum ki anlatamam. Sigara kullanmayan bilemez.. İçmeye başlayıncada dişlerimin rengi değişiyor hemen. Fırçalamasam sapsarı dişlerle dolaşırım heralde ortalıkta.

Son bir haftadır sakallarımıda kesmedim. Saçlarım uzadı "kestir artık beni" diye bağırıyor resmen. Anlayacağınız pasaklı, pislik herifin teki oldum. Saçlarımıda her zaman uzatmak istemişimdir ama fırça gibi sert saçlarım olduğu için bu amacıma bir türlü ulaşamadım. Hatta bir kaç defa denedim ama olmadı. Bonus gibi oluyorum. Saçlarım kabarıyor. Kıvırcık saçlı değilim ama öyle oluyo, sanki 3 tane kafam varmış gibi hissetmeye başlıyorum kendimi.

Kafamı dağıtmak için birşeyler yapmaya çalışıyorum. Okuduğum kitap dahi çok güzel olmasına rağmen tatmin etmez oldu beni. Adam Fawer!ın Olasılıksız adlı kitabını okudum mesela. Mükemmel bişe bu kitap. Kesinlikle okumanız gereken kitaplarsan birisi bence. Kitap kültürüm pek yok. Zaten son 4-5 aydır kitap okuma aşkı uyandı bende. Gözüme güzel gelen bütün kitapları alasım geliyor. "Sen Şimdi Gidecen Ya Cehennemin Dibine Git" adlı bi kitap var. Onu okuyorum şuanda. Biraz zevkli ama okuyasım gelmiyor :S Bugünde bi kitap aldım. "Zar Adam" diye bişe. Normalde Adam Fawer'ın Empati isimli kitabını alacaktım ama Zar Adam'ın üzerinde "Çok az kitap hayatınızı değiştirebilir. Bu roman değiştirecek!" cümlesini okuyunca almaya karar verdim. Kitabın arkadasında da kitaba yapılan övgüleri görünce aldım işte. Ne zaman okurum allah bilir.

Geçtiğimiz pazar günü Recep İvedik 2'e gittim. İstanbuldaki üniversiteden ev arkadaşım, kankam ve onun kardeşi ile. Kafa dağıtmak için iyi oldu bu ya. İşyerinden henüz maaşımı alamadığım için az bişe avans almıştım. Birde pazar günü iki tane kız ardaş gelecekti şehirdışından istanbula. Onlarda gelemeyince kankamla sinemaya felan gittik. Bende parayı öyle yedim işte. Tabi hepsini bitiremedim kitap felan aldım kendime.

Ankaradaki kankamı özledim :'( Çok arkadaşım var ama hiç birisi yakınımda değil :'( En yakın arkadaşımıda geçtiğimiz cuma günü akşamı askere uğurladık. Çocukluk arkadaşım o. İzmirden yeni taşınmışlardı istanbula. Daha bir ay olmadan istanbula taşınalı gitti çocuk askere. Giderken ağladı.. "Bery ben ölcem sanırım. Rüyamda gördüm" felan dedi moralimi bozdu iyice. Dobi bana sevgililer gününde bi saat almıştı. Her ne kadar dobiden ayrılsamda o saat benim için değerli. Bende çıkarttım verdim arkadaşıma saatimi. "Bak bu benim için değerli. Sana emanet olarak veriyorum. Sağsağlim gidip sağsağlim döncen. Saçmalamayı ve sağlamayıda kes." dedim. Nerdeyse bende ağlayacaktım. Birde otobüse binerken son anda dediği "En çok seni özleyeceğim dostum" demesi gözyaşlarımın sel gibi olmasına neden olacaktı ki zor tuttum kendimi. O kadar kişinin içerisinde ağlamak istemedim ama eve geldiğimde tutamadım. Döküldü birkaç damla yüreğime.

Biz harbiden gerçek dostuz onunla. Çocukluğumda hiç unutmam, İzmirdeyken sürekli kavga ederdik didişirdik ama yediğimi haltların hiçbirisi ayrı gitmezdi boğazımızdan..

8 yorum:

  1. ayrıldıktan sonra yıkılmamak için okunması gereken kitaplar listesinin başında, mustafa ulusoy'un aynalar koridorunda aşk kitabı gelir, unutmayasın:)

    hem dostum yok diyip durma, alınıyorum haaa :P

    YanıtlaSil
  2. bu kadar dağıtma kendini ya hayat herşeye rağmen devam ediyor yeni arkadaşlıklar kuracaksın insan üzülüyor ilişkilerinin her bitiminde ama bu dünyanın sonu değil kiii zaman geçince anlıyacaksın bunu sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. :) o boşlul hiç dolmuyor ki. Hep oradaydı ve hep orada kalacak. Yapmamız gereken onu kanalize etmek. Gitar çalmaya başlasana bery. Müzik ruhun gıdasıdır. :) E gitar da kolay öğreniliyor. :P

    YanıtlaSil
  4. Sen Şimdi Gidecen Ya Cehennemin Dibine Git'i çok özenerek almıştım hayal kırıklığıyla yarıda bıraktım kitabı...okuyamıyorsan hiç zorlama adı gibi umut verici değil...tabi ki şahsi fikrimdir :)

    YanıtlaSil
  5. bi dost; denk gelirse alırım onuda (: alınma canım ya. sizlerin yeri ayrı ;)

    şirinem; hoşgeldiniz biloguma sayın bağyan. tek dermanım akıp giden zaman..

    KiBaKi; içimi okuyosun sanki :D her zaman gitar çalmayı istemişimdir ama hiç nasip olmadı. çalmayıda bilmiyorum. belkide öğrenirim hiç belli olmaz :)

    _zAhİr_; sizi görmek ne güzel efendim. bende 100 küsür sayfalardayım sıkmaya başladı :S belkide bırakırım okumayı.

    YanıtlaSil
  6. bery ben şimdi Tanrı'nın doğumgünü diye kitabı okuyorum mesela, kesmiyor. Kitap nedense farklı bir dünyaya alıp götürmüyor beni. Farkında oluyorum okurken. Bir de başlıyorum eşek ölüsü gibi kitap 3 günde bitiyor. yemek yerken bilem okuyorum çünküm.
    Ama bak alıyorum çelloyu elime. bir başlıyorum mi minörden böyle hüzünlü hüzünlü, doğaç doğaç...

    YanıtlaSil
  7. KiBaKi; Adam Fawer'ın Olasılıksız isimli kitabını şiddetle tavsiye ederim sana (: kesinlikle oku derim ben. düşüncelerin bir ölçüde değişecektir.

    YanıtlaSil
  8. olasılıksız adlı kitabı ilk çıktığı zaman alıp okumuştum.tesadüflerin ve ihtimallerin yaşamı nasıl değiştirdiği kitapta değişik şekilde anlatılıyor.(bilimkurgu,macera,bilim...)

    YanıtlaSil